Japonia dezaprobă atribuirea unor nume pentru cinci insule din Arhipelagul Kurile, de către Rusia

Guvernul japonez şi-a exprimat dezaprobarea faţă de decizia Moscovei de a numi cinci insule din Arhipelagului Kurile, a declarat Yoshihide Suga, secretarul şef al Cabinetului premierului nipon, citat de site-ul agenţiei Tass.

689 afișări
Imaginea articolului Japonia dezaprobă atribuirea unor nume pentru cinci insule din Arhipelagul Kurile, de către Rusia

Japonia dezaprobă atribuirea unor nume pentru cinci insule din Arhipelagul Kurile, de către Rusia (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a semnat o rezoluţie pentru ca Rusia să denumească cinci insule din Arhipelagul Kurile, ce nu aveau nume până acum.

”Acest lucru este inacceptabil şi se opune poziţiei Japoniei. Vom trimite o notă de protest Rusiei prin intermediul canalelor diplomatice”, a afirmat Yoshihide Suga.

Insulele Kurile sunt disputate de Rusia de şapte decenii cu Japonia, un aliat al Statelor Unite.

În luna noiembrie, Rusia a anunţat montarea unor sisteme ultramoderne de rachete Bal şi Bastion (Sennight şi Stooge, potrivit terminologiei NATO) în sudul Arhipelagului Kurile.

Japonia a exprimat preocupare privind "măsurile militare" din "Teritoriile nordice" (denumirea niponă a Arhipelagului Kurile - n.red.), pledând pentru intensificarea eforturilor diplomatice de soluţionare a crizei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici