Jens Stoltenberg: NATO activează Forţa de reacţie pentru a riposta la orice situaţie de "urgenţă"

Alianţa Nord-Atlantică a activat Forţa de Reacţie, pentru a putea răspunde oricărei urgenţe, a declarat vineri seară secretarul general Jens Stoltenberg, cerând Rusiei să înceteze "războiul fără sens" din Ucraina.

2600 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg: NATO activează Forţa de reacţie pentru a riposta la orice situaţie de "urgenţă"

Jens Stoltenberg: NATO activează Forţa de reacţie pentru a riposta la orice situaţie de "urgenţă"

"Ieri, statele membre NATO şi-au activat planurile de apărare şi, în consecinţă, mobilizăm elemente ale Forţei NATO de reacţie la nivel terestru, aerian şi maritim pentru a ne consolida şi mai mult poziţia şi a reacţiona rapid la orice urgenţă", a declarat Jens Stoltenberg, după summitul Alianţei Nord-Atlantice, desfăşurat prin videoconferinţă.

"Nu trebuie să existe niciun spaţiu pentru calcule greşite sau neînţelegeri. Vom face tot ce trebuie pentru a proteja şi a apăra fiecare stat membru şi fiecare centimetru de teritoriu NATO", a subliniat Jens Stoltenberg, potrivit site-ului Politico.eu.

Alianţa Nord-Atlantică a cerut Rusiei, cu ocazia reuniunii liderilor statelor membre, să oprească "imediat" operaţiunea militară în Ucraina, considerată "cea mai gravă ameninţare de securitate din ultimele decenii". NATO a anunţat continuarea acţiunilor de consolidare a apărării flancului estic.

Jens Stoltenberg a subliniat că actuala criză nu se referă doar la Ucraina. "Totul merge mult mai departe de Ucraina, este vorba despre modul în care Rusia de fapt generează provocări şi contestă valorile centrale privind securitatea noastră şi cere Alianţei să îşi retragă toate forţele şi infrastructura din aproape jumătate dintre statele membre. Trebuie să tratăm cu seriozitate acest lucru, tocmai de aceea desfăşurăm acum Forţa de Reacţie a NATO pentru prima dată într-un context de apărare colectivă", a subliniat Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nato,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici