Jens Stoltenberg: NATO vrea reluarea dialogului cu Rusia, pentru reducerea tensiunilor

Alianţa Nord-Atlantică va încerca să găsească modalităţi de comunicare cu Rusia, în pofida tensiunilor bilaterale şi a deciziei Moscovei de suspendare a contactelor diplomatice, a afirmat, miercuri seară, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

524 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg: NATO vrea reluarea dialogului cu Rusia, pentru reducerea tensiunilor

Sursa foto: Mediafaxfoto

"Relaţiile dintre NATO şi Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece. Dar, pentru noi, acesta nu este un argument împotriva dialogului", a afirmat Jens Stoltenberg, citat de agenţia Reuters.

Jens Stoltenberg a exprimat regret în legătură cu decizia Rusiei de a suspenda contactele diplomatice cu Alianţa Nord-Atlantică. "Noi credem cu tărie că, mai ales în perioadele în care tensiunile sunt la cote ridicate şi când lucrurile sunt dificile, este important să avem dialog", a subliniat Jens Stoltenberg.

Rusia a anunţat, luni, suspendarea activităţilor Misiunii diplomatice ruse la NATO şi ale Misiunii diplomatice a Alianţei Nord-Atlantice din Moscova, după expulzarea a opt funcţionari diplomatici ruşi acuzaţi de spionaj. Măsurile vor intra în vigoare pe 1 noiembrie şi sunt o reacţie la decizia NATO din 6 octombrie de a expulza opt funcţionari ai Misiunii diplomatice a Rusiei acuzaţi că desfăşurau activităţi de spionaj, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe. "Ca reacţie la anumite măsuri luate de Alianţa Nord-Atlantică, nu mai sunt îndeplinite condiţiile de bază pentru colaborare", a declarat Serghei Lavrov.

Alianţa Nord-Atlantică a expulzat, pe 6 octombrie, opt membri ai Misiunii diplomatice a Rusiei la NATO acuzaţi că erau "ofiţeri nedeclaraţi ai serviciilor de informaţii ruse". De asemenea, Alianţa Nord-Atlantică a limitat la zece numărul funcţionarilor diplomatici ruşi care puteau primi acreditări la Misiunea Rusiei.

Relaţiile dintre Rusia şi NATO sunt tensionate de câţiva ani, pe fondul disensiunilor referitoare la activităţi militare şi la criza din Ucraina, iar contactele formale sunt limitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici