Jens Stoltenberg nu exclude posibilitatea ca Rusia să ocupe oraşul ucrainean Bahmut

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a afirmat miercuri că nu poate exclude posibilitatea ca forţele militare ruse să ocupe curând oraşul Bahmut, situat în estul Ucrainei.

396 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg nu exclude posibilitatea ca Rusia să ocupe oraşul ucrainean Bahmut

"Nu poate fi exclusă posibilitatea ca oraşul Bahmut să cadă, eventual, în următoarele zile", a afirmat Jens Stoltenberg, conform postului de televiziune CNN, înaintea unei reuniuni a miniştrilor Apărării din ţările Uniunii Europene.

"Această situaţie nu reflectă neapărat vreo modificare a situaţiei războiului, dar evidenţiază faptul că nu trebuie să subestimăm Rusia", a subliniat Stoltenberg.

Evgheni Prigojin, directorul Grupului rus Wagner, a afirmat miercuri că partea de est a oraşului Bahmut este sub controlul combatanţilor acestei organizaţii paramilitare. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a insistat, marţi, pentru continuarea operaţiunilor de apărare a oraşului Bahmut, subliniind că zona este importantă din punct de vedere tactic pentru tot estul Ucrainei. "Pentru noi, are o importanţă tactică", a declarat Zelenski, atrăgând atenţia că, în cazul în care forţele militare ruse ar captura oraşul Bahmut, ar avea "drumul deschis" pentru capturarea altor oraşe strategice din estul Ucrainei. "După Bahmut, ar putea merge mai departe. Ar putea merge spre Kramatorsk, spre Sloviansk, ar putea avea drumul deschis spre alte oraşe din Ucraina (...). De aceea, oamenii noştri rămân acolo", a subliniat Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nato,
ucraina,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici