Jens Stoltenberg subliniază importanţa intensificării dialogului dintre NATO şi Rusia

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat, vineri, că se aşteaptă la intensificarea dialogului dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia în anul următor, atât la nivel politic, cât şi la nivel militar, a relatat agenţia Dpa, citată de Deutsche Welle.

853 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg subliniază importanţa intensificării dialogului dintre NATO şi Rusia

Jens Stoltenberg subliniază importanţa intensificării dialogului dintre NATO şi Rusia

Relaţiile dintre Rusia şi NATO au ajuns la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece, după anexarea ilegală a Crimeei în 2014 şi susţinerea din partea Rusiei a separatiştilor din estul Ucrainei.

”Mă aştept să existe mai multe întâlniri şi o mai intensă folosire a acestor linii militare directe de comunicare. Aşadar, facem paşi înainte atât în ce priveşte dialogul politic, cât şi liniile militare de comunicare, şi întreaga Alianţă susţine acest lucru”, a declarat secretarul general al NATO.

În plus, Stoltenberg a precizat că este foarte important păstrarea canalelor de comunicare directe cu Moscova.

”Trebuie să răspundem faptului că asistăm la o Rusie mai activă spre est. În acelaşi timp, mesajul NATO este acela că nu dorim un nou Război Rece. Nu dorim o nouă cursă a înarmării, ci dorim un dialog politic cu Moscova. Rusia este vecinul nostru şi Rusia va rămâne aici”, a adăugat Stoltenberg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici