Jim Mattis, secretarul american al Apărării: Statele Unite nu vor accepta niciodată Coreea de Nord ca putere nucleară

Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat, sâmbătă, că Statele Unite nu vor accepta niciodată ca Phenianul să deţină armne nucleare, avertizând Coreea de Nord că dezvoltarea programelor balistice şi nucleare îi subminează securitatea, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2914 afișări
Imaginea articolului Jim Mattis, secretarul american al Apărării: Statele Unite nu vor accepta niciodată Coreea de Nord ca putere nucleară

Jim Mattis, secretarul american al Apărării: Statele Unite nu vor accepta niciodată Coreea de Nord ca putere nucleară

În cadrul unui turneu pe care îl efectuează în Asia, Mattis a reiterat că Washingtonul preferă abordarea diplomatică pentru soluţionarea crizei nord-coreene, însă a avertizat că Phenianul se va confrunta cu o reacţie militară ”masivă”, dacă va folosi arme nucleare împotriva SUA sau a aliaţilor ei.

”Nu faceţi nicio greşeală. Orice atac asupra SUA sau a aliaţilor ei va fi înfrânt. Orice folosire a armelor nucleare de către Coreea de Nord va provoca o reacţie militară masivă, eficace şi zdrobitoare”, a declarat Mattis în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de Song Young-Moo, ministrul sud-coreean al Apărării.

Secretarul american al Apărării a adăugat că nu îşi poate închipui contextul în care Washingtonul ar permite Coreei de Nord să deţină statutul de putere nucleară.

”Nu-mi pot imagina condiţiile în care Statele Unite să accepte Coreea de Nord ca pe o putere nucleară”, a precizat Mattis.

Şi preşedintele SUA, Donald Trump, urmează să efectueze o vizită oficială în Coreea de Sud, în perioada 7-8 noiembrie, urmând să viziteze şi China, Japonia, Vietnam şi Filipine.

Tensiunile din Peninsula Coreea s-au intensificat în ultimele luni, mai ales în urma repetatelor teste balistice şi nucleare efectuate de regimul de la Phenian. Ulterior, a izbucnit un adevărat război al declaraţiilor între Washington şi Phenian, cele două părţi ameninţându-se reciproc. Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un "nebun", după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este "senil" şi "deranjat mental". Anterior, preşedintele american avertizase că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici