Joe Biden a declarat la finalul conferinţei cu Olaf Scholz că ar fi înţelept pentru americani să părăsească Ucraina

Preşedintele Joe Biden a declarat luni că "ar fi înţelept" ca americanii, alţii decât diplomaţii esenţiali, să părăsească Ucraina pe fondul ameninţării militare ruseşti.

57038 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a declarat la finalul conferinţei cu Olaf Scholz că ar fi înţelept pentru americani să părăsească Ucraina

Biden a făcut aceste comentarii în timpul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz la Casa Albă, la scurt timp după ce cei doi lideri s-au întâlnit pentru discuţii despre criza care afectează Europa, potrivit AP.

Departamentul de Stat a autorizat deja angajaţii neesenţiali să plece şi a făcut apel la toţi membrii familiilor diplomaţilor aflaţi în Ucraina să facă acelaşi lucru.

Biden a mai spus luni că "nu va mai exista Nord Stream 2", un gazoduct crucial între Rusia şi Germania, dacă Rusia va invada în continuare Ucraina cu "tancuri şi trupe".

Olaf Scholz a avertizat că un eventual atac rus asupra Ucraina va atrage „costuri mari”. „Ne pregătim în mod precis şi analizăm de mult timp detaliile; vom acţiona rapid, în mod determinat şi unitar”, a subliniat cancelarul Germaniei, pledând însă pentru continuarea negocierilor „în mod intens” între Occident şi Moscova, direct între SUA şi Rusia, dar şi în Consiliul NATO-Rusia, în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi în Formatul Normandia, din care fac parte Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici