Joe Biden a reiterat susţinerea SUA pentru Ucraina / Vladimir Putin a propus soluţii pentru depăşirea crizei

  • Preşedintele Joe Biden a reiterat susţinerea SUA pentru suveranitatea Ucrainei.
  • Casa Albă: Joe Biden a discutat cu Vladimir Putin despre dialogul strategic şi i-a propus un summit.
  • Kremlin: Vladimir Putin a propus soluţii politice pentru depăşirea crizei din Ucraina.
2320 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a reiterat susţinerea SUA pentru Ucraina / Vladimir Putin a propus soluţii pentru depăşirea crizei

Joe Biden a reiterat susţinerea SUA pentru Ucraina / Vladimir Putin a propus soluţii pentru depăşirea crizei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a propus omologului său american, Joseph Biden, soluţii politice pentru depăşirea crizei din Ucraina, anunţă Kremlinul, după convorbirea telefonică în cursul căreia liderul SUA a reiterat susţinerea pentru suveranitatea Ucrainei.
 
"Când au făcut schimb de opinii despre criza din Ucraina, Vladimir Putin a prezentat abordări de soluţionare politică prevăzute în seria de măsuri a Acordului Minsk", a comunicat marţi seară Preşedinţia Rusiei, conform agenţiei Tass.
 
Ministerul rus al Apărării susţine că Alianţa Nord-Atlantică intenţionează să mobilizeze 40.000 de militari în apropierea frontierelor Rusiei, inclusiv în Marea Neagră şi în zona Mării Baltice. În schimb, Ucraina şi NATO acuză Rusia de suplimentarea trupelor în Crimeea şi în apropierea frontierelor ucrainene.
 
Casa Albă: Joe Biden a discutat cu Vladimir Putin despre dialogul strategic şi i-a propus un summit
 
Preşedintele SUA, Joseph Biden, a reafirmat, într-o conversaţie cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, angajamentul de a susţine suveranitatea Ucrainei şi a pledat pentru dialog strategic pentru controlul armamentului, propunând organizarea unui summit.
 
"Preşedintele Joseph Biden a discutat astăzi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Au discutat despre o serie de probleme regionale şi globale, inclusiv despre intenţia Statelor Unite şi Rusiei de a continua dialogul pentru stabilitatea strategică pe teme referitoare la controlul armamentului şi la probleme emergente de securitate, pornind de la prelungirea Noului Tratat START", a anunţat marţi după-amiază Casa Albă, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.
 
"Preşedintele Biden a transmis clar că Statele Unite vor acţiona cu fermitate în apărarea intereselor naţionale ca reacţie la acţiunile Rusiei, precum intruziunile cibernetice şi interferenţele electorale. Preşedintele Biden a evidenţiat angajamentul de neclintit al Statelor Unite faţă de suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări. Preşedintele SUA a exprimat preocupări faţă de acumularea bruscă de trupe ruse în Crimeea şi la frontierele Ucrainei şi a cerut Rusiei să reducă tensiunile", precizează Preşedinţia SUA.
 
"Preşedintele Biden a reiterat obiectivul său de a construi o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia, în conformitate cu interesele SUA, şi a propus organizarea unui summit într-un stat terţ, în următoarele luni, pentru a discuta despre seria întreagă de probleme cu care se confruntă Statele Unite şi Rusia", precizează Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
sua,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici