Joseph Daul i-a scris lui Leancă în septembrie să-l critice pentru că l-a susţinut pe Ponta. SCRISOAREA liderului PPE

Joseph Daul le-a scris lui Iurie Leancă şi Vlad Filat pentru a-şi exprima "dezamăgirea" faţă de faptul că şeful Guvernului de la Chişinău de atunci l-a susţinut pe Victor Ponta în alegerile prezidenţiale din România, dezvăluie Unimedia, care publică scrisoarea în pagina electronică de marţi.

665 afișări
Imaginea articolului Joseph Daul i-a scris lui Leancă în septembrie să-l critice pentru că l-a susţinut pe Ponta. SCRISOAREA liderului PPE

Victor Ponta, Iurie Leancă (Imagine: Radu Stefan/ Mediafax Foto)

Unimedia subliniază că informaţia nu era cunoscută public până acum.

Preşedintele Partidului Popular European (PPE) le-a scris pe 16 septembrie fostului premier şi liderului liberal-democrat moldoveni, după ce a aflat că Leancă urma să participe la mitingul de lansare a candidaturii lui Ponta la preşedinţia României, precizează site-ul de ştiri moldovean, citând Vice.com.

"Am fost profund dezamăgit să aflu acest lucru. Este total inacceptabil ca vicepreşedintele unui partid membru PPE să susţină campania electorală a unui candidat socialist care, în plus, a făcut recent unele dintre cele mai deplasate afirmaţii despre preşedintele (României, Traian) Băsescu. Compararea moştenirii sale cu cea a regimului nazist este absolut scandaloasă", scria parlamentarul european.

Sursă scrisoare: Unimedia.info

Site-ul moldovean precizează că a încercat să-l contacteze pe fostul premier Leancă, dar fără succes.

Liderul liberal-democrat anunţa, după învestirea noului Executiv moldovean - condus de către Chiril Gaburici şi pe care nu l-a votat în Parlament -, că urma să ia o decizie cu privire la plecarea sa din partid sau nu, după consultări cu alegătorii

Leancă l-a susţinut pe Ponta în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din România, în toamnă, în pofida faptului că formaţiunea al cărei vicepreşedinte era, Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM), l-a susţinut pe actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

Iohannis este aşteptat marţi, în jurul orei 15.00, pe aeroportul din Chişinău, unde va fi întâmpinat de omologul său moldovean, Nicolae Timofti. În programul primei vizite pe care noul şef al statului român o efectuează în Repuiblica Moldova se află convorbiri cu omologul moldovean, premierul, şi liderii principalelor partide politice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici