Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost audiat de procurori suedezi la ambasada Ecuadorului din Londra

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost audiat luni la ambasada Ecuadorului din Londra de către procurori suedezi, în privinţa unei acuzaţii de viol, informează site-ul postului BBC.

994 afișări
Imaginea articolului Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost audiat de procurori suedezi la ambasada Ecuadorului din Londra

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost audiat de procurori suedezi la ambasada Ecuadorului din Londra

Julian Assange a negat acuzaţiile că ar fi violat o femeie în anul 2010.

Procurorul suedez, Ingrid Isgren, l-a interogat pe Assange.

Acesta a primit statut de refugiat din partea Ambasadei ecuadoriene, de teama extrădării. Potrivit acestuia, acuzaţiile aduse sunt motivate politic.

Anchetatorii suedezi au părăsit ambasada fără a face niciun fel de declaraţii presei.

Assange s-a refugiat la 19 iunie 2012 în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra care se bucură de inviolabilitate diplomatică, pentru a scăpa unei extrădări în Suedia, unde este acuzat de comiterea unor agresiuni sexuale pe care le neagă. El se teme că din Suedia ar urma să fie trimis şi judecat în Statele Unite din cauza rolului jucat în scurgerea de informaţii condusă de compania sa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici