Donald Trump renunţă la salariul de preşedinte pe toată durata mandatului

Donald Trump, preşedintele ales al Statelor Unite, a declarat că va renunţa la salariul prezidenţial pe perioada mandatului său, adăugând că nici nu cunoaşte suma pe care ar putea-o primi, informează Huffington Post.

5204 afișări
Imaginea articolului Donald Trump renunţă la salariul de preşedinte pe toată durata mandatului

Donald Trump renunţă la salariul de preşedinte pe toată durata mandatului

”Nici măcar nu ştiu despre ce sumă este vorba. Ştii care este salariul unui preşedinte?”, a întrebat-o Donald Trump pe jurnalista care îl intervieva, Leslie Stahl.

Salariul unui preşedinte american este de 400.000 de dolari.

”Nu voi primi salariul”, a adăugat Trump chiar şi după ce a aflat suma salarială în cauză.

Trump ar putea deveni cel de-al treile preşedinte al SUA care nu va accepta salariul. Herbert Hoover şi John F. Kennedy şi-au donat de asemenea salariile pentru a susţine activităţi caritabile.

Preşedintele ales al Statelor Unite a declarat pe durata campaniei electorale că nu va primi salariul prezidenţial ”pentru că acesta nu înseamnă mare lucru pentru el”.

Pe parcursul interviului ”60 de minute”, efectuat de postul american CBS, Donald Trump a solicitat susţinătorilor săi să înceteze atacurile rasiste şi bigote care au crescut după încheierea campaniei electorale. Acesta a adăugat că femeile vor trebui să călătorească în alte state pentru a putea avorta, în cazul în care judecătorii pe care-i va numi cu "înclinaţii conservatoare" la Curtea Supremă, se vor opune dreptului la avort, precum şi că va deporta aproximativ 2-3 milioane de imigranţii ilegali care locuiesc în SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici