Justin Trudeau încearcă să obţină un al doilea mandat în alegerile generale din Canada

Canadienii votează luni pentru a stabili dacă premierul Justin Trudeau, care a fost ales în funcţie în urmă cu patru ani, precum o figură carismatică care promitea „căi însorite”, va rămâne la putere după două scandaluri majore în care a fost implicat, potrivit Reuters.

332 afișări
Imaginea articolului Justin Trudeau încearcă să obţină un al doilea mandat în alegerile generale din Canada

Justin Trudeau încearcă să obţină un al doilea mandat în alegerile generale din Canada

Urnele s-au deschis în provincia Newfoundland de pe coasta de est, urmând să se închidă în provincia British Columbia, de pe coasta Pacificului, la ora 19:00 (02:00 GMT, marţi).

Trudeau, 47 de ani, liderul Partidului Liberal, a fost susuţinut de fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, în ultima etapă a campaniei sale şi este privit ca unul dintre ultimii lideri progresişti rămaşi în rândul marilor democraţii din lume.

Dar campania sa a fost marcată de un amplu scandal şi a fost aspru criticat pentru tratarea unui caz de corupţie care a implicat o companie de construcţii canadiană. Trudeau, fiul fostului premier canadian Pierre Trudeau, a fost nevoit să depăşească şi un sentiment de epuizare cu guvernul său.

Trudeau, însoţit de soţia sa şi de cei trei copii, au votat luni la Montreal după o campanie maraton de patru luni prin toată ţara.

Liberalii lui Trudeau şi Partidul Conservator, aflat în opoziţie, condus de Andrew Scheer, se află într-o cursă cot la cot, potrivit sondajelor de opinie.

Taguri:
canada,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici