Justiţia franceză cere presei să nu difuzeze fotografia tânărului rom bătut la periferia Parisului: "Locul ei legitim este doar în ancheta penală"

Procuroarea Sylvie Moisson din Bobigny (la nord de Paris) a cerut joi presei franceze să nu difuzeze fotografia prezentată ca fiind cea a tânărului rom bătut cu cruzime, vineri, la periferia Parisului şi publicată miercuri de presa britanică.

464 afișări
Imaginea articolului Justiţia franceză cere presei să nu difuzeze fotografia tânărului rom bătut la periferia Parisului: "Locul ei legitim este doar în ancheta penală"

Justiţia franceză cere presei să nu difuzeze fotografia tânărului rom bătut la periferia Parisului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Site-ul de Internet al cotidianului britanic The Daily Telegraph a publicat miercuri sub titlul "fotografia care va şoca Franţa" imagini cu acest tânăr zăcând întră-un cărucior de supermarket, cu faţa tumefiată şi plină de sânge.

"Dreptul francez se opune difuzării acestei fotografii a unei victime minore care are dreptul la protecţie absolută a imaginii sale, sub pedeapsa unor urmăriri penale", a reamintit Sylvie Moisson într-un comunicat.

"Nu mă îndoiesc că dreptul şi deontologia presei vor împiedica în Franţa orice difuzare a acestei fotografii care nu îşi are locul legitim decât în procedura anchetei penale", a afirmat ea.

Procuroarea din Bobigny aminteşte că ancheta "se referă, de asemenea, la condiţiile în care a fost realizată această fotografie care este, de asemenea, protejată de secretul anchetei".

Tânărul Darius, care trăia de puţin timp împreună cu familia şi alţi romi într-o casă dezafectată din Pierrefitte-sur-Seine, la periferia de nord a Parisului, a fost găsit vineri seara inconştient, într-un cărucior de supermarket, abandonat în apropiere de Cité des Poètes, un cartier problematic.

Grav rănit, cu leziuni craniene, adolescentul se afla încă în comă joi, cu un "prognostic rezervat, dar starea sa de sănătate este stabilă", a aflat AFP de la surse poliţieneşti.

Acest "act de barbarie", condamnat vehement de autorităţile politice franceze şi de asociaţii, a avut ca mobil "răzbunarea privată", a anunţat marţi procurorul, tânărul fiind suspectat de furt de locuitorii cartierului. Autorii agresiunii nu au fost încă identificaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici