Kim Jong-Un a ordonat execuţia întregii familii a unchiului său - presa sud-coreeană

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar fi ordonat execuţia întregii familii a unchiului său, inclusiv copiii acestuia, informează surse citate de Yonhap, agenţia de presă de stat a Coreei de Sud.

19275 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-Un a ordonat execuţia întregii familii a unchiului său - presa sud-coreeană

Kim Jong-Un (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

South Korean Media: Kim Jong-un Ordered The Execution Of His Uncle's Entire Family

"Execuţii extinse au fost îndeplinite faţă de rudele lui Jang Song-thaek", a spus o sursă pentru Yonhap, scrie Business Insider. "Toate rudele lui Jang au fost ucise, fiind vorba inclusiv de copii".

Pe 12 decembrie, unchiul lui Kim Jong-un şi aliaţii lui apropiaţi au fost executaţi din ordinele liderului nord-coreean, pentru "acţiuni de trădare", care ar fi putut fi legate de un conflict de afaceri.

Agenţia Yonhap mai informează, citând aceleaşi surse, că printre rudele executate se numără sora lui Jang, Jang Kye-sun, soţul ei, ambasadorul în Cuba Jon Yong-jin, şi ambasadorul în Malaezia Jang Yong-chol, un nepot al lui Jang, precum şi cei doi fii ai acestuia.

Toţi ar fi fost chemaţi în Phenian la începutul lunii decembrie şi executaţi. Fiii, fiicele şi chiar nepoţii a doi fraţi ai lui Jang ar fi fost executaţi, mai spun sursele. În schimb, nu este clar dacă soţia lui Jang, sora mai mică a tatălul lui Kim, se află printre cei eliminaţi.

Totuşi, agenţia de stat a Coreei de Sud este cunoscută pentru orientarea anti-nord-coreeană şi nu toate ştirile sunt confirmate pe deplin de fiecare dată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici