Kim Jong-un, asasinat? Zvonurile despre moartea liderului nord-coreean, apărute pe site-urile de socializare

Kim Jong-un, liderul nord-coreean, ar fi fost asasinat, conform unor zvonuri apărute pe site-ul de socializare chinez Weibo ce au fost preluate apoi pe Twitter.

4586 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un, asasinat? Zvonurile despre moartea liderului nord-coreean, apărute pe site-urile de socializare

Kim Jong-un, asasinat? Zvonurile despre moartea liderului nord-coreean, apărute pe site-urile de socializare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mesajele au luat amploare pe site-urile de socializare după ce o persoană a scris pe Weibo că liderul nord-coreean a fost ucis: "Cel mai mare lider nord-coreean, Kim Jong-un, a fost asasinat în această dimineaţă la ora 2:45 ora Beijingului de persoane neidentificate care au intrat în locuinţa sa şi au fost ucise de gărzile de corp ale liderului. La ambasada coreeană din Beijing numărul maşinilor creşte rapid, acum sunt peste 30, agest gen de grupare de forţe nu a fost văzut de mai bine de doi ani. Vă rog verificaţi asta" se arată în mesaj, scrie Reuters.

Zvonurile au rămas neconfirmate, însă au atras multă atenţie, odată ce presa a început să le relateze.

Totuşi, numeroşi utilizatori ai Twitter, platforma pe care zvonurile au luat amploare, sunt precauţi, fiind conştienţi de faptul că o ştire de asemenea amploare se poate răspândi fără dovezi plauzibile.

Un oficial al Statelor Unite a declarat că nu au fost găsite dovezi că liderul nord coreean este mort, informează CNN.

"Cu acea societate nu poţi fi niciodată sigur 100%, dar nu avem nicio dovadă a acestei informaţii. Este o societate închisă, dar în acest moment nu credem că informaţia este adevărată", a declarat oficialul.

"Nu este nicio dovadă de mişcare a forţelor coreene sau de activitate care ar putea fi asociată cu agitaţia unei asasinări calculate", a mai spus oficialul american.

Kim Jong-un i-a succedat tatălui său, decedat la 17 decembrie din cauza unei crize cardiace, la vârsta de 69 de ani. Kim Jong-un este născut la 8 ianuarie, dar Phenianul nu a precizat niciodată care este anul naşterii sale. Experţii care studiază această ţară estimează că are peste 25 de ani şi mai puţin de 30.

De la moartea tatălui său, presa oficială - singura existentă în Coreea de Nord - a lansat o campanie pentru a crea un cult al personalităţii în jurul tânărului conducător, aşa cum s-a întâmplat anterior şi cu tatăl şi cu bunicul lui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici