Kim Jong-un, în vizită la un parc de distracţii: Cum s-a amuzat liderul nord-coreean - VIDEO

Diplomaţi din mai multe ţări, inclusiv din Marea Britanie, l-au însoţit pe liderul nord-coreean Kim Jong-un într-o vizită la un parc de distracţii săptămâna trecută, a confirmat vineri ambasada britanică de la Phenian.

7964 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un, în vizită la un parc de distracţii: Cum s-a amuzat liderul nord-coreean - VIDEO

Kim Jong-un, în vizită la un parc de distracţii: Cum s-a amuzat liderul nord-coreean

Presa oficială nord-coreeană a publicat în urmă cu câteva zile fotografii cu tânărul lider părând să se amuze pe seama celor care se aflau în montagnes-russes.

Ambasada britanică a confirmat că unul dintre membrii săi, Barnaby Jones, a fost prezent la acest eveniment, alături de alţi diplomaţi.

"Asemenea întâlniri constituie, pentru noi, ocazia de a întâlni oficiali de rang foarte înalt, în cadrul politicii noastre de «angajament critic»", a anunţat ambasada înt-un e-mail.

Potrivit Ministerului britanic de Externe, este crucial ca "să fii activ pe lângă Guvernul nord-coreean, având în vedere că acţionăm în strânsă legătură cu ei, în cadrul mai multor programe umanitare, culturale şi educative de care beneficiază populaţia".

Presa nord-coreeană difuzează de mai mai multe săptămâni imagini cu un Kim Jong-un destins şi zâmbitor, care nu ezită să se alăture militarilor, să ridice în braţe copii sau să meargă braţ la braţ cu soţia sa.

Unii analişti interpretează acest lucru drept o voinţă a puterii de a-l prezenta ca pe un lider accesibil şi mai puţin formal decât tatăl său, Kim Jong-il, mort în decembrie 2011, căruia i-a succedat la putere.

Kim Jong-il s-a exprimat doar o singură dată în public în cei 17 ani cât s-a aflat la putere.

Phenianul a anunţat, de asemenea, că Kim Jong-un s-a căsătorit, un anunţ neobişnuit în această ţară secretă şi închisă, iar tânărul a asistat la un spectacol în care apăreau Mickey Mouse şi alte personaje Walt Disney, unul dintre simbolurile Statelor Unite, o ţară dur criticată în Coreea de Nord.

Însă Phenianul s-a grăbit să precizeze că politica ţării nu se va schimba "o iotă" sub noul conducător.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici