Kissinger: Când Zelenski a comentat, nu citise ce am spus / Fostul secretar de stat spune că există trei posibile rezultate ale războiului dintre Ucraina şi Rusia

  • Henry Kissinger a vorbit în luna mai prin legătură video la Forumul de la Davos şi a sugerat că negocierile de pace ar trebui să vizeze crearea de frontiere de-a lungul "liniei de contact" în Donbas.
  • Această declaraţie a atras criticile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.
  • Fostul secretar de stat american spune acum că există trei scenarii prin care se poate încheia războiul dintre Rusia şi Ucraina.
10196 afișări
Imaginea articolului Kissinger: Când Zelenski a comentat, nu citise ce am spus / Fostul secretar de stat spune că există trei posibile rezultate ale războiului dintre Ucraina şi Rusia

"Scopul declaraţiei de la Davos a fost acela de a sublinia faptul că problema obiectivelor de război trebuie să fie abordată înainte ca impulsul războiului să o facă imposibil de gestionat din punct de vedere politic" a declarat Harry Kissinger într-un interviu acordat revistei The Spectator.

"Când Zelenski a comentat, el nu citise ceea ce am spus. În cele mai recente declaraţii ale sale, el a acceptat în esenţă ceea ce am subliniat la Davos. A acordat un interviu pentru Financial Times în care a acceptat în mod fundamental ideea de bază" a adăugat fostul secretar de stat.

Henry Kissinger susţine că există trei rezultate posibile ale acestui război şi că toate trei sunt încă deschise într-o oarecare măsură.

Primul scenariu: Ucraina pierde o parte din teritoriu

"Dacă Rusia rămâne acolo unde este acum, va fi cucerit 20% din Ucraina şi cea mai mare parte din Donbas, zona principală industrială şi agricolă, precum şi o fâşie de pământ de-a lungul Mării Negre. Dacă va rămâne acolo, va fi o victorie, în ciuda tuturor eşecurilor pe care le-au suferit la început. Iar rolul NATO nu va fi fost atât de decisiv pe cât se credea mai devreme" susţine Kissinger.

Al doilea scenariu: Ucraina recucereşte toate teritoriile ucrainene

"Celălalt rezultat este o încercare de a alunga Rusia din teritoriul pe care l-a dobândit înainte de acest război, inclusiv Crimeea, şi atunci se va pune problema unui război cu Rusia însăşi, dacă războiul va continua" a spus expertul.

Al treilea scenariu: Revenirea la situaţia din 24 februarie

"Cel de-al treilea rezultat, pe care l-am schiţat la Davos şi pe care, după părerea mea, Zelenski l-a acceptat acum, este că, dacă Ucraina poate împiedica Rusia să realizeze cuceriri militare şi dacă linia de luptă revine în poziţia în care a început războiul, atunci agresiunea actuală va fi înfrântă în mod vizibil. Ucraina va fi reconstituită în forma în care era când a început războiul: linia de luptă de după 2014. Va fi reînarmată şi va fi strâns legată de NATO, dacă nu va face parte din ea. Problemele rămase ar putea fi lăsate în seama unei negocieri. Ar fi o situaţie îngheţată pentru o vreme. Dar, aşa cum am văzut în cazul reunificării Europei, pe parcursul unei perioade de timp, ele pot fi realizate" a declarat Henry Kissinger.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici