Kosovo şi-a repatriat 110 cetăţeni din Siria, printre care şi foşti combatanţi ISIS

Autorităţile de la Priştina au anunţat că au repatriat 110 cetăţeni kosovari din Siria, majoritatea fiind femei şi copii, dar printre ei aflându-se şi patru islamişti care au luptat alături de gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS), potrivit BBC.

1738 afișări
Imaginea articolului Kosovo şi-a repatriat 110 cetăţeni din Siria, printre care şi foşti combatanţi ISIS

Kosovo şi-a repatriat 110 cetăţeni din Siria, printre care şi foşti combatanţi ISIS

Grupul este format din 74 de copii, 32 de femei şi patru bărbaţi suspectaţi că ar fi luptat alături de ISIS în Siria. Aceştia din urmă au fost arestaţi la sosire. Repatrierea acestora s-a făcut cu ajutorul Armatei americane.

„Guvernul din Kosovo a organizat, cu ajutorul Statelor Unite, o operaţiune importantă şi sensibilă, în cadrul căreia 110 cetăţeni kosovari au fost repatriaţi din Siria”, a declarat ministrul kosovar al Justiţiei, Abelard Tahiri. „Nu ne vom opri până când nu vom aduce înapoi fiecare cetăţean (...), iar cei care au comis orice fel de infracţiune sau au făcut parte din aceste organizaţii teroriste vor fi deferiţi justiţiei”, a adăugat acesta.

Populaţia din Kosovo este în proporţie de 90% de religie islamică. Peste 300 de cetăţeni kosovari au plecat în Siria începând cu anul 2012, potrivit datelor oficiale. Dintre aceştia, 70 au fost ucişi în luptă. Autorităţile de la Priştina susţin că 30 bărbaţi, 49 de femei şi 8 copii kosovari se află încă în zonele de conflict din Siria şi Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici