Kremlin: Atentatul de la Istanbul, consecinţă a ignorării avertismentelor Rusiei

Atentatul comis pe Aeroportul din Istanbul ar putea fi rezultatul ignorării avertismentelor Rusiei de către serviciile de securitate din Turcia şi din Uniunea Europeană, anunţă Kremlinul.

2386 afișări
Imaginea articolului Kremlin: Atentatul de la Istanbul, consecinţă a ignorării avertismentelor Rusiei

Kremlin: Atentatul de la Istanbul, consecinţă a ignorării avertismentelor Rusiei

"În ultimii mulţi ani, partea rusă a informat colegii turci şi europeni că persoane suspectate de legături cu terorişti se ascund în Turcia şi în numeroase ţări europene", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"În cele mai multe cazuri, semnalele lansate de partea rusă nu au fost tratate cu atenţia cuvenită şi nu au atras reacţii din partea colegilor. Spre regretul nostru, atacurile de la Istanbul ar putea fi efectul acestei lipse de reacţie", a subliniat Peskov.

Tripul atentat comis pe 28 iunie pe Aeroportul Ataturk din Istanbul s-a soldat cu moartea a 45 de persoane, fiind atribuit reţelei teroriste Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici