Kremlin: Sugestiile NATO că Rusia ar fi o ameninţare sunt "absurde", "deformări" ale realităţii

Sugestiile Alianţei Nord-Atlantice că Rusia ar reprezenta o ameninţare sunt "absurde", fiind "deformări" ale realităţii, acuză Kremlinul, după ce preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat că NATO trebuie să menţină sancţiunile împotriva Moscovei din cauza ingerinţelor în Ucraina.

932 afișări
Imaginea articolului Kremlin: Sugestiile NATO că Rusia ar fi o ameninţare sunt "absurde", "deformări" ale realităţii

Kremlin: Sugestiile NATO că Rusia ar fi o ameninţare sunt "absurde","deformări" ale realităţii

Sugestiile Alianţei Nord-Atlantice că Rusia ar reprezenta o ameninţare sunt "absurde", fiind "deformări" ale realităţii, acuză Kremlinul, după ce preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat că NATO trebuie să menţină sancţiunile împotriva Moscovei din cauza ingerinţelor în Ucraina.

"Este absurd să vorbim despre ameninţări care ar veni din partea Rusiei în momentul în care zeci de persoane sunt ucise în mijlocul Europei şi când sute de oameni mor zilnic în Orientul Mijlociu", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Trebuie să fii o organizaţie cu o vederi înguste pentru a deforma lucrurile într-un astfel de mod", a adăugat Peskov.

Rusia a fost deschisă dialogului cu NATO şi nu a considerat Alianţa Nord-Atlantică inamic, dar militari NATO şi armament au fost aduşi în apropierea frontierelor Rusiei, a subliniat Peskov. "Noi nu ne apropiem de frontierele NATO", a încheiat Peskov.

Moscova a reacţionat astfel la un editorial publicat de preşedintele SUA, Barack Obama, în cotidianul britanic Financial Times, cu ocazia summitului NATO.

"La summitul NATO de la Varşovia, trebuie să reafirmăm determinarea - obligaţia pe care o avem în virtutea Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic - de a apăra orice stat membru al Alianţei. Trebuie să consolidăm apărarea aliaţilor din centrul şi estul Europei, să intensificăm mijloacele de disuasiune şi să fim mai determinaţi în contracararea noilor tipuri de ameninţări, inclusiv a atacurilor cibernetice", a declarat preşedintele Statelor Unite.

"Trebuie să acceptăm că Rusia poate fi un concurent, un adversar, un interlocutor egal sau un partener şi poate toate acestea în acelaşi timp", a apreciat liderul american.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici