Kremlin: Ucraina demilitarizată precum Austria ar fi un posibil compromis. Răspunsul Kievului

37786 afișări
Imaginea articolului Kremlin: Ucraina demilitarizată precum Austria ar fi un posibil compromis. Răspunsul Kievului

UPDATE 13:50 După ce şeful delegaţiei ruse la discuţiile cu Ucraina, Volodymyr Medinsky, a spus că Kievul ar fi propus să creeze o versiune austriacă sau suedeză a unui stat demilitarizat în Ucraina, la această afirmaţie i-a răspuns un membru al delegaţiei ucrainene.

„Ucraina se află acum într-o stare de război direct cu Federaţia Rusă. Prin urmare, modelul poate fi doar „ucrainean” şi doar despre „garanţii de securitate” verificate legal”, a spus el.

Oficialii ruşi consideră că transformarea Ucrainei într-o ţară demilitarizată pe modelul austriac ar putea reprezenta un compromis în cadrul negocierilor de pace, anunţă Sky News.

Kremlinul susţine că ideea privind o Ucraina demilitarizată ca Austria ar putea fi un compromis şi un pas spre realizarea păcii, anunţă agenţia de ştiri RIA, deţinută de stat.

Ce înseamnă demilitarizarea în opinia Rusiei încă nu este clar, dar Ucraina ar putea păstra câteva forţe armate.

Opinia a fost lansată după ce un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a spus că discuţiile cu Rusia sunt foarte dificile şi că există spaţiu pentru un compromis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici