Lavrov: Criza din Ucraina a destabilizat situaţia internaţională. Consecinţele, resimţite pentru mult timp

Criza din Ucraina a destabilizat grav situaţia internaţională şi consecinţele sale vor fi resimţite pe termen lung, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, într-un interviu pentru MGIMO Journal.

659 afișări
Imaginea articolului Lavrov: Criza din Ucraina a destabilizat situaţia internaţională. Consecinţele, resimţite pentru mult timp

Lavrov: Criza din Ucraina a destabilizat situaţia internaţională. Consecinţele, resimţite pentru mult timp (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Criza ucraineană a destabilizat grav situaţia internaţională şi consecinţele sale vor fi resimţite pentru o lungă perioadă de timp. Astăzi este dificil de prezis viitoarele evenimente în lume, dar de un lucru putem fi siguri - viitorul ne rezervă multe surprize", a declarat ministrul rus de Externe, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

El a apreciat că evenimentele din Ucraina "nu sunt rezultatul apariţiei unor noi tendinţe, ci mai degrabă punctul culminant al politicii duse de mai mulţi ani de partenerii occidentali ai Rusiei".

"Obiceiul de a avea o atitudine negativă faţă de ruşi este prezent în Occident de secole şi aceasta în pofida faptului că, timp de cel puţin 300 ani, suntem o parte integrantă a politicii şi culturii europene", a mai afirmat Serghei Lavrov. El a explicat că perioadele de participare activă a Rusiei la afacerile europene au fost caracterizate tocmai prin stabilitate şi pace pe continent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici