Lavrov: Extinderea NATO ar fi o mare GREŞEALĂ care va submina sistemul de securitate al Europei

Ministrul rus de Externe a apreciat vineri că extinderea NATO ar constitui o "mare greşeală, care va submina întregul sistem de securitate al Europei", denunţând intenţia Kievului de a se apropia de Alianţa Nord-Atlantică, relatează agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

1038 afișări
Imaginea articolului Lavrov: Extinderea NATO ar fi o mare GREŞEALĂ care va submina sistemul de securitate al Europei

Lavrov: Extinderea NATO ar fi o mare GREŞEALĂ care va submina sistemul de securitate al Europei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Extinderea NATO este "o mare greşeală, o provocare, o politică iresponsabilă care subminează angajamentele referitoare la un sistem unic de securitate în Europa", a declarat Lavrov.

În opinia şefului diplomaţiei ruse, afirmaţiile unor oficiali ucraineni privind renunţarea la statutul de neutralitate al Ucrainei afectează procesul de pace.

"Uneori, am impresia că unii membri ai Guvernului ucrainean, în special, domnul (premier Arseni) Iaţeniuk, nu susţin paşii care duc la normalizarea situaţiei în estul Ucraieni", a denunţat ministrul rus.

Potrivit lui Lavrov, situaţia din Ucraina "nu este o cauză a crizei de securitate din Europa, ci o consecinţă a acesteia".

"Astfel, criza din Ucraina a reflectat problemele cu care se confruntă domeniul securităţii din Europa", a subliniat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici