Legăturile dintre Turcia şi Germania depind de cooperarea împotriva terorismului, avertizează ambasadorul turc la Berlin

Turcia doreşte normalizarea relaţiilor cu Germania şi se aşteaptă ca Berlinul să manifeste mai multă solidaritate faţă de Ankara în lupta împotriva terorismului, a declarat luni ambasadorul Turciei în Germania, Ali Kemal Aydin, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

246 afișări
Imaginea articolului Legăturile dintre Turcia şi Germania depind de cooperarea împotriva terorismului, avertizează ambasadorul turc la Berlin

Legăturile dintre Turcia şi Germania depind de cooperarea împotriva terorismului, susţine ambasadorul turc la Berlin

"În ciuda tuturor neînţelegerilor şi problemelor noastre recente, este speranţa noastră comună de a începe normalizarea relaţiilor prin paşi reciproci. Întrucât traversăm o perioadă critică şi luptăm împotriva mai multor organizaţii teroriste, securitatea ţării noastre este mai presus de orice. Ne aşteptăm ca prietenii noştri să ne fie alături, să dea dovadă de înţelegere şi de solidaritate cu Turcia. Nu ar fi realist să sperăm să progresăm în relaţiile noastre fără să obţinem o cooperare în acest domeniu, la un nivel de bază", a declarat Aydin.

Diplomatul turc mizează pe susţinerea Berlinului în lupta împotriva organizaţiilor teroriste precum PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) şi FETO (Fethullah Gulen).

Relaţiile bilaterale dintre Turcia şi Germania, două state aliate în cadrul NATO au fost tensionate în ultimele luni, după ce Berlinul a sugerat Uniunii Europene să anuleze negocierile privind aderarea Turciei la Blocul comunitar. Anterior, Germania a criticat Turcia pentru măsurile represive luate după evenimentele din iulie 2016.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut de mai multe ori eliberarea cetăţenilor germani reţinuţi în Turcia sub acuzaţia de implicare în tentativa eşuată de lovitură de stat din 2016. În replică, Turcia a acuzat Germania că oferă un refugiu militanţilor kurzi şi suspecţilor căutaţi pentru presupuse legături cu puciul eşuat. Peste trei milioane de imigranţi turci trăiesc în Germania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici