Libia declară război terorismului

Guvernul libian a anunţat în cursul nopţii de miercuri spre joi că va declara război terorismului, acuzând pentru prima dată în public că "grupări teroriste" ar fi în spatele a zeci de atacuri şi asasinate împotriva serviciilor de securitate şi occidentalilor din ţară.

238 afișări
Imaginea articolului Libia declară război terorismului

Libia declară război terorismului

"Nu va mai exista loc pentru terorism în Libia (...) şi libienii trebuie să fie pregătiţi pentru ceea ce va impune o astfel de bătălie în termeni de prudenţă, de provocare şi de sacrificii", a anunţat Guvernul libian într-un comunicat postat pe site-ul său de Internet.

Libia a îndemnat comunitatea internaţională să o susţină în lupta de "extirpare a terorismului din oraşele libiene".

"Naţiunea se găseşte într-o confruntare cu grupările teroriste, iar Guvernul trebuie să mobilizeze forţele militare şi de securitate pentru a lupta împotriva acestui flagel", a adăugat aceeaşi sursă.

Potrivit Guvernului libian, "oraşele Benghazi, Derna (est) şi Sirt (centru) fac faţă unui război terorist condus de elemente libiene şi străine cu programe ostile".

Autorităţile libiene nu au menţionat vreo anumită grupare, însă oraşele Benghazi, Derna şi Sirt sunt fiefuri pentru mai multe grupări extremiste, între care Ansar Ashariaa, înscrisă în ianuarie pe lista neagră a Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici