Lider al reţelei teroriste Stat Islamic, ucis într-un raid aerian american. CENTCOM nu poate confirma informaţia

Abdul Rahman Mustafa Mohammed, numărul doi în ierarhia filialei irakiene a reţelei teroriste Stat Islamic, a fost ucis într-un raid aerian american, informează BBC News online. Comandamentul militar american în Orientul Mijlociu (CENTCOM) a dezminţit informaţiile privind bombardamentul în care ar fi fost ucis numărul doi al SI.

219 afișări
Imaginea articolului Lider al reţelei teroriste Stat Islamic, ucis într-un raid aerian american. CENTCOM nu poate confirma informaţia

Lider al reţelei teroriste Stat Islamic, ucis într-un raid aerian american (Imagine: Hepta)

Comandamentul militar american în Orientul Mijlociu (CENTCOM) a dezminţit miercuri informaţiile privind bombardarea unei moschei în Irak în cursul unui atac al coaliţiei împotriva grupării Stat Islamic (SI), un atac în care ar fi fost ucis numărul doi al SI, Abdul Rahman Mustafa Mohammed.

"Putem confirma că avioanele coaliţiei nu au bombardat moschei, aşa cum au anunţat unele instituţii de presă", a anunţat CENTCOM într-un comunicat.

"Nu avem informaţii care să coroboreze" uciderea numărului doi al SI în atacul de la Tal Afar, se mai arată în comunicat.

Potrivit Ministerului irakian al Apărării, Abdul Rahman Mustafa Mohammed, alias Abu Alaa al-Afri, numărul doi în ierarhia filialei irakiene a reţelei teroriste Stat Islamic, a murit într-un raid aerian american care a vizat o moschee din oraşul Tal Afar, situat în nordul Irakului.

În atac au murit alţi zeci de militanţi terorişti, membri ai filialei irakiene a reţelei Stat Islamic.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din Irak şi Siria, unde a proclamat un "califat islamic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici