Liderul grupului responsabil de luarea de ostatici din Algeria a fost ucis în intervenţia armatei

Abu al-Baraa, liderul commando-ului care a luat ostatici, miercuri, sute de persoane, printre care şi străini, la un complex gazifer din Algeria a fost ucis joi, a anunţat un purtător de cuvânt al grupului de răpitori pentru agenţia mauritană Nouakchott information (ANI).

908 afișări
Imaginea articolului Liderul grupului responsabil de luarea de ostatici din Algeria a fost ucis în intervenţia armatei

Liderul grupului responsabil de luarea de ostatici din Algeria a fost ucis în intervenţia armatei

Abu al-Baraa, un pseudonim, a declarat miercuri pentru postul de televiziune prin satelit din Qatar Al-Jazeera că numărul ostaticilor străini este "în jur de 41" şi că aparţin mai multor state: Norvegia, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie, România, Columbia, Thailanda, Filipine, Irlanda, Japonia şi Germania.

Conform site-ului de informaţii mauritan Al-Akhbar, Abu al-Baraa era "unul dintre cei mai importanţi lideri ai brigăzii lui Mokhtar Belmokhtar" care a revendicat atacul asupra complexului.

Mokhtar Belmokhtar, supranumit "Chiorul", este un fost lider Al-Qaida din Maghrebul islamic (Aqmi) cu care a întrerupt legătura în octombrie pentru a îşi crea propria unitate combatantă.

"Probabil de naţionalitate algeriană", al-Baraa s-a născut la sfârşitul anilor 1970 şi a devenit membru al Grupului salafist pentru predică şi luptă (GSPC) la începutul anilor 2000, conform Al-Akbar.

Al-Baraa a contribuit mai ales la implantarea islamiştilor armaţi în nordul Mali, ocupat astăzi de aceste grupuri, conform site-ului.

Acesta subliniază necesitatea de a înlătura regimurile din regiune pentru a finaliza Primăvara arabă şi acuză Alger şi Nouakchott că sunt agenţii Franţei în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici