LUARE DE OSTATICI în Mali: Cinci militari, patru terorişti şi trei ostatici au murit - VIDEO

Bilanţul atacului terorist comis vineri la un hotel din centrul statului Mali a ajuns la 12 morţi, anunţă Guvernul de la Bamako, citat de Reuters.

989 afișări
Imaginea articolului LUARE DE OSTATICI în Mali: Cinci militari, patru terorişti şi trei ostatici au murit - VIDEO

Luarea de ostatici la un hotel din Mali s-a încheiat (Foto: Captura Video)

Bilanţul precedent era de şapte morţi.

"Bilanţul a crescut la 12 morţi - cinci militari, patru terorişti şi trei ostatici. Naţionalităţile victimelor nu au fost dezvăluite. Aşteptăm detalii din partea Misiunii Naţiunilor Unite", a declarat Choguel Kokala Maiga, purtătorul de cuvânt al Guvernului din Mali.

Luarea de ostatici care a avut loc la un hotel din centrul statului Mali s-a încheiat, mai mulţi captivi fiind eliberaţi, anunţă surse militare citate de site-ul News24.com. "Operaţiunea militară declanşată la Hotelul Byblos din Sevare s-a încheiat", a declarat un oficial militar.

Cel puţin şase ostatici au fost eliberaţi în cursul nopţii, iar cinci străini au fost evacuaţi în siguranţă.

Forţele speciale au intervenit la hotel în urma atacului terorist comis vineri. Hotelul se află în centrul statului Mali, la 620 de kilometri nord-est de Bamako.

Trei piloţi ruşi fuseseră capturaţi în cursul atacului terorist care a vizat hotelul unde erau cazaţi angajaţi ai Misiunii Naţiunilor Unite.

Patru militari, doi militanţi islamişti şi un cetăţean străin au murit în atacul terorist.

În momentul atacului, în hotel erau cetăţeni din Rusia, Africa de Sud, Franţa şi Ucraina.

Nordul statului Mali a fost ocupat în 2012 de miliţii afiliate reţelei teroriste Al-Qaida. Franţa a declanşat în ianuarie 2013 o operaţiune militară de amploare, eliberând regiunile ocupate de terorişti. Islamiştii rămân activi, în pofida prezenţei militare internaţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici