Mai multe televiziuni au fost închise în Turcia pentru presupuse legături cu organizaţii teroriste

Autorităţile turce au ordonat închiderea a 12 televiziuni pentru presupuse legături cu organizaţii teroriste sau grupări care ameninţă securitatea naţională, informează The Associated Press, care citează agenţia publică de ştiri Anadolu.

17264 afișări
Imaginea articolului Mai multe televiziuni au fost închise în Turcia pentru presupuse legături cu organizaţii teroriste

Mai multe televiziuni au fost închise în Turcia pentru presupuse legături cu organizaţii teroriste

Potrivit informaţiilor, cele mai multe dintre aceste televiziuni erau pro-kurde şi printre acestea se numără şi un post de televiziune pentru copii care transmitea desene animate în limba kurdă.

În urma tentativei de lovitură de stat din luna iulie, autorităţile turce au trecut la arestarea persoanelor suspectate de legături cu clericul musulman Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că ar fi orchestrat lovitura de stat. Zeci de jurnalişti au fost arestaţi pentru presupuse legături cu mişcarea clericului Gulen, iar mai multe televiziuni au fost închise.

Ulterior, autorităţile au trecut şi la anchetarea jurnaliştilor suspecaţi de legături cu militanţii kurzi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici