Mai mulţi deputaţi au fost răniţi în Venezuela după ce susţinătorii preşedintelui Maduro au luat cu asalt incinta Parlamentului

Susţinătorii preşedintelui Nicolas Maduro au pătruns, miercuri, în incinta Parlamentului din Venezuela, unica instituţie din ţară controlată de opoziţie, atacând şi rănind mai mulţi deputaţi, potrivit CNN.

1897 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi deputaţi au fost răniţi în Venezuela după ce susţinătorii preşedintelui Maduro au luat cu asalt incinta Parlamentului

Mai mulţi deputaţi au fost răniţi în Venezuela după ce susţinătorii preşedintelui Maduro au luat cu asalt incinta Parlamentului

Grupul de manifestanţi se afla în faţa clădirii legislativului din Caracas, mulţi dintre aceştia fiind îmbrăcaţi în roşu şi strigând "Trăiască Revoluţia!", potrivit unor martori oculari. Ulterior, câteva zeci de persoane au forţat poarta de acces şi au pătruns în incinta Adunării Naţionale.

În urma încăierării generale care a urmat cel puţin cinci membrii ai opoziţiei au fost grav răniţi. Incidentele au avut loc chiar în ziua în care Venezuela sărbătorea 206 ani de la obţinerea independenţei.

Departamentul de Stat al SUA a emis o declaraţie miercuri, calificând incidentul drept "un asalt asupra principiilor democratice, preţuite de bărbaţii şi femeile care au luptat pentru independenţa Venezuelei acum 206 de ani".

Venezuela se confruntă în prezent cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a cel puţin 90 de persoane. Opoziţia îl acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a evita declanşarea de alegeri anticipate. La rândul său, Maduro acuză opoziţia că încearcă organizarea unei lovituri de stat cu sprijinul Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici