Mai mulţi morţi şi răniţi în urma cutremurului din Noua Zeelandă/ Autorităţile au emis alertă de tsunami după seismul de 7,8 - FOTO/VIDEO

Un cutremur puternic cu magnitudinea estimată iniţal la 7.4 grade pe scara Richter a avut loc duminică dimineaţa în Christchurch, Noua Zeelandă, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). UPDATE Cutremurul a fost revizuit la 7,8 grade magnitudine, iar autorităţile menţin starea de alertă.

15258 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi morţi şi răniţi în urma cutremurului din Noua Zeelandă/ Autorităţile au emis alertă de tsunami după seismul de 7,8 - FOTO/VIDEO

Cutremur puternic de 7.4 grade, în apropiere de Christchurch, Noua Zeelandă - USGS (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Un cutremur puternic cu magnitudinea estimată iniţal la 7,4 grade pe scara Richter a avut loc duminică în apropiere de Christchurch, Noua Zeelandă , anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Seismul s-a produs luni la ora 11.02 UTC (13.02, ora României), şi a avut epicentrul la o adâncime de zece kilometri, potrivit USGS.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 53 de kilometri nord-est de orăşelul Amberley din regiunea Canterbury pe insula de sud a Noii Zeelande şi la 93 de kilometri nord-est de oraşul Christchurch.

Seismul s-a resimţit şi în capitala ţării, Wellington, aflată la peste 200 de kilometri depărtare.

În 2011, oraşul Christcurch a fost lovit de un cutremur cu o magnitudine de 6,3 grade, care a provocat decesul a 185 de persoane.

Autorităţile din Noua Zeelandă au emis o avertizare de tsunami pentru întreaga coastă de est a ţării, notează Reuters.

O serie de replici s-au înregistrat în orele următoare, unele având o magnitudine de 6,1 grade.

Până la această oră, totuşi, nu au fost semnalate pagube majore sau persoane rănite ori decedate, însă autorităţile încă evaluează situaţia în urma cutremurului.

Autorităţile menţin starea de alertă după puternicul cutremur din Noua Zeelandă ce a fost urmat de un tsunami şi avertizează populaţia ce locuieşte în zona de coastă să caute adăpost în zone mai înalte, informează The Associated Press.



Institutul american de Geofizică a revizuit la 7,8 grade magnitudinea cutremurului, care iniţial a fost estimat la 7,4 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost urmat de peste 45 de replici, dintre care unele de peste 6 grade.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în localitatea Kaikoura, iar multe alte clădiri au fost avariate în această. O serie de drumuri de pe insula sudică au fost puternic afectate de seism.

 

 

Autorităţile continuă să evalueze pagubele şi au fost anunţate mai multe persoane rănite.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 53 de kilometri nord-est de orăşelul Amberley din regiunea Canterbury pe insula de sud a Noii Zeelande şi la 93 de kilometri nord-est de oraşul Christchurch.

Seismul s-a resimţit şi în capitala ţării, Wellington, aflată la peste 200 de kilometri depărtare.

În 2011, oraşul Christcurch a fost lovit de un cutremur cu o magnitudine de 6,3 grade, care a provocat decesul a 185 de persoane.

Un reporter al cotidianului The Guardian a declarat că Ministrul Apărării Civile din Noua Zeelandă, Gerry Brownlee, a confirmat existenţa mai multor persoane decedate în urma cutremurului, în zona oraşului Kaikoura, pe coasta de est a insulei sudice a Noii Zeelande. Oficialul nu a putut preciza numărul persoanelor rănite sau decedate.

Autorităţile menţin starea de alertă după puternicul cutremur din Noua Zeelandă ce a fost urmat de un tsunami şi avertizează populaţia ce louieşte în zona de coastă să caute adăpost în zone mai înalte, informează The Associated Press.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici