Mai mulţi senatori americani merg la Budapesta pentru a negocia aderarea Suediei la NATO

Mai mulţi senatori americani vor merge la Budapesta ca să-i convingă pe unguri să aprobe aderarea Suediei la NATO, potrivit Sky News.

795 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi senatori americani merg la Budapesta pentru a negocia aderarea Suediei la NATO

Mai mulţi senatori americani merg la Budapesta pentru a negocia aderarea Suediei la NATO

O delegaţie americană va vizita Ungaria în weekend în încercarea de a grăbi procedurile privind aderarea Suediei la NATO.

Ambasada SUA a declarat că senatorii vor călători „într-o misiune concentrată pe problemele strategice cu care se confruntă NATO şi Ungaria”.

Aderarea cu întârziere a Suediei este o problemă care afectează în mod direct securitatea naţională a SUA şi pe cea a alianţei în ansamblu, a declarat ambasadorul David Pressman la începutul acestei luni.

Ungaria este singura ţară NATO care nu a ratificat cererea Suediei. Aderarea trebuie să fie aprobată de toate parlamentele ţărilor membre.

Din cauza amânărilor, dar şi a apropierii ungurilor de Rusia, relaţiile dintre Ungaria şi SUA s-au înrăutăţit în ultima perioadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici