Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova: Am depus plângere împotriva preşedintelui Comisiei Electorale şi ministrului de Externe

Maia Sandu, Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova, a anunţat printr-un mesaj postat pe Facebook că a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC) şi a ministrului de Externe.

1322 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova: Am depus plângere împotriva preşedintelui Comisiei Electorale şi ministrului de Externe

Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova: Am depus plângere împotriva preşedintelui Comisiei Electorale şi ministrului de Externe (Imagine: Radu Stefan/ Mediafax Foto)

"Am depus plângere penală împotriva preşedintelui CEC şi ministrului Afacerilor Externe, deoarece avem toată convingerea că aceşti funcţionari au sabotat în mod deliberat votul diasporei. Vom insista ca toţi cei responsabili de proasta organizare a acestor alegeri să fie penalizaţi", a scris Maia Sandu pe pagina ei de Facebook.

Aceasta susţine că banii trimişi în ţară de cetăţenii moldoveni plecaţi la muncă în străinătate "au compensat eşecurile statului" şi că în schimb, "cei care reprezintă statul au hotărât că aceşti cetăţeni sunt de mâna a doua şi nu merită să-şi exercite dreptul la vot".

"Numai în 2015, concetăţenii noştri plecaţi la muncă peste hotare au transferat acasă peste 1 miliard 200 milioane dolari SUA. Aceşti bani au ajuns la bătrâni cărora statul nu le achită o pensie suficientă pentru o viaţă demnă, la oameni care nu-şi pot asigura un venit decent pentru că, în loc să contribuie la crearea locurilor de muncă, statul ineficient şi corupt atârnă ca o piatră de moară de gâtul economiei. Aceşti bani au ajutat oamenii de acasă să supravieţuiască plătind facturi şi cumpărând produse care, până la urmă, aduc profituri grase tot celor de la guvernare. Altfel spus, banii transferaţi de cetăţenii noştri din diasporă au compensat eşecurile statului. În schimb, cei care reprezintă statul au hotărât că aceşti cetăţeni sunt de mâna a doua şi nu merită să-şi exercite dreptul la vot.
Astăzi părinţii, fraţii şi copiii noştri, cei care au plecat pentru a ne ajuta pe noi şi care vor să se întoarcă acasă, au protestat în mai multe oraşe ale lumii cerându-şi înapoi dreptul la vot. Drept care le-a fost furat"
, a scris Maia Sandu duminică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici