Manevre navale NATO la Marea Baltică, fără Rusia

NATO a anunţat luni lansarea unui exerciţiu naval la Marea Baltică, la care participă 18 state membre şi nemembre ale Alianţei Nord-Atlantice, dar fără participarea Rusiei, în urma suspendării oricărei cooperări civile şi militare cu această ţară, din cauza intervenţiei în Ucraina.

5766 afișări
Imaginea articolului Manevre navale NATO la Marea Baltică, fără Rusia

Manevre navale NATO la Marea Baltică, fără Rusia

Acest exerciţiu de salvare submarină - Dynamic Monarch -, organizat o dată la trei ani, implicând mobilizarea unor nave militare, submarine, avioane şi elicoptere, se va desfăşura până la 23 mai, din portul Gdynia, în nordul Poloniei, precizează NATO într-un comunicat.

Acest tip de exerciţiu vizează testarea şi consolidarea procedurilor internaţionale de salvare a unor submarine aflate în pericol, precizează NATO, subliniind că peste 40 de forţe navale din lume exploatează submarine.

Rusia nu va participa la acest exerciţiu "în urma deciziei NATO, luna trecută, de suspendare a oricărei cooperări cu această ţară, ca răspuns la încălcarea de către Moscova a dreptului internaţional şi a principiilor fundamentale care stau la baza parteneriatului nostru", a declarat pentru AFP un reprezentant NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici