Marea Britanie este dispusă să colaboreze cu Uniunea Europeană după Brexit

Marea Britanie doreşte consolidarea relaţiilor de politică externă şi securitate cu Uniunea Europeană prin intermediul unui ”posibil acord de cooperare” şi este deschisă să participe la o forţă de intervenţie în situaţii de criză, a declarat un înalt oficial al Guvernului britanic, conform Reuters.

510 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie este dispusă să colaboreze cu Uniunea Europeană după Brexit

Marea Britanie este dispusă să colaboreze cu Uniunea Europeană după Brexit

Marea Britanie a fost deschisă să participe alături de Uniunea Europeană la o forţă de intervenţie în situaţii de criză, după Brexit, depinzând de detaliile-cheie, a declarat pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung, David Lidington, secretar în cadrul biroului premierului Theresa May.

Aceste detalii ar include asigurarea controlului Londrei asupra oricărei detaşări a trupelor britanice, a adăugat acesta.

Marea Britanie va încerca să-şi formalizeze viitoarea politică externă, securitate şi cooperare militară printr-un acord cu UE, a completat Lidington.

Întrebat dacă personal este în favoarea acestor noi forme de colaborare între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, Lidington le-a spus jurnaliştilor: ”Dacă UE îşi orientează întotdeauna privirea către negocierea acordurilor cu alte state există riscul ca în final să rezulte o mai puţină securitate pentru toată lumea”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici