Marea Britanie nu se mai poate baza pe autoritatea SUA în Orientul Mijlociu - legislatori britanici

Marea Britanie nu se mai poate baza pe autoritatea americană în politica Orientului Mijlociu şi va trebui să lucreze îndeaproape cu Europa pentru a se asigura că acordul nuclear cu Iranul este respectat, a anunţat în cadrul unui raport un comitet de legislatori britanici, informează Reuters.

1558 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie nu se mai poate baza pe autoritatea SUA în Orientul Mijlociu - legislatori britanici

Marea Britanie nu se mai poate baza pe autoritatea SUA în Orientul Mijlociu - legislatori britanici

Acordul dintre Iran şi cele şase mari puteri restricţionează programul nuclear iranian în schimbul ridicării sancţiunilor internaţioanle petroliere şi financiare.

În timpul campaniei sale prezidenţiale, Donald Trump, actualul preşedinte american, a numit acest acord ca fiind unul foarte dezavantajos, iar Administraţia sa a lansat o revizuire a acordului, dacă aceasta ar fi în interesele securităţii naţionale ale SUA.

Nu mai putem presupune că America va mai da tonul pentru relaţiile vestului cu Orientul Mijlociu”, a declarat David Howell, preşedinte al Comitetului Camerei Lorzilor pentru Relaţii Internaţionale din cadrul Parlamentului britanic.

"Noua administraţie a S.U.A. are potenţialul de a destabiliza în continuare regiunea , preşedintele american adoptând poziţii neconstructive ce ar putea chiar să escaladeze conflictul", a spus acesta.

Legislatorul britanic a mai adăugat că nu este o opţiune pentru Marea Britanie de a-şi reduce angajamentul în regiune, deoarece exporturile către Orientul Mijlociu sunt mai mari decât cele din China şi India, iar investiţiile iraniene în Regatul Unit au fost "extrem de semnificative".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici