Mareea neagră este probabil cea mai mare catastrofă ecologică din SUA

Mareea neagră, care afectează de cinci săptămâni Golful Mexic, este "probabil cea mai mare catastrofă ecologică din Statele Unite", a apreciat duminică, pentru BNC, Carol Browner, consilierul preşedintelui Barack Obama pentru probleme de mediu.

2282 afișări
Imaginea articolului Mareea neagră este probabil cea mai mare catastrofă ecologică din SUA

Mareea neagră este probabil cea mai mare catastrofă ecologică din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este, fără îndoială, cea mai gravă maree neagră", a adăugat Browner, într-un program duminical al postului de televiziune NBC, "Meet the Press".

"Acest lucru înseamnă că în Golful Mexic se scurge mai mult petrol decât în orice alt moment al istoriei noastre. Iar acest lucru înseamnă că există mai mult petrol" decât la mareea neagră provocată de naufragiul navei Exxon Valdez în Alaska, în 1989, a subliniat Carol Browner.

O nouă încercare de colmatare a scurgerii de petrol care produce poluarea, sâmbătă, a eşuat. Grupul petrolier British Petroleum (BP) a anunţat că se va îndrepta către o altă metodă pentru a opri scurgerea.

Potrivit estimărilor unor experţi, între 60.000 şi 94.000 de tone de petrol s-au deversat în Golful Mexic, de la data exploziei platformei petroliere Deepwater Horizon, la 20 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici