Martin Indyk, numit emisar al SUA pentru negocierile israelo-palestiniene

Secretarul de Stat american, John Kerry, l-a numit pe Martin Indyk în funcţia de emisar al Washingtonului pentru medierea negocierilor dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană.

73 afișări
Imaginea articolului Martin Indyk, numit emisar al SUA pentru negocierile israelo-palestiniene

Martin Indyk, numit emisar al SUA pentru negocierile israelo-palestiniene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numirea lui Martin Indyk, fost ambasador american în Israel, intervine în contextul în care luni va avea loc prima reuniune a reprezentanţilor Israelului şi Autorităţii Palestiniene din ultimii trei ani.

John Kerry a îndemnat părţile participante la negocieri să caute "compromisuri rezonabile".

"Nu este niciun secret că negocierile sunt un proces dificil. Dacă ar fi fost uşor, ar fi existat rezultate de mult timp", a subliniat Kerry, conform Reuters.

"În acest context, nu este niciun secret că negociatorii şi liderii politici vor fi nevoiţi să caute compromisuri rezonabile în probleme dure, complicate, emoţionale şi simbolice", a insistat şeful diplomaţiei americane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici