Martin Schulz: Este necesară o soluţie politică la conflictul sirian. Deputat Die Linke: Există risc de RĂZBOI MONDIAL

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD) şi candidat la funcţia de cancelar al Germaniei, a lansat un apel la dialog pentru soluţionarea conflictului sirian, "fără bombe", în timp ce un deputat Die Linke a avertizat asupra riscului unui "război mondial" generat de SUA şi Rusia.

2538 afișări
Imaginea articolului Martin Schulz: Este necesară o soluţie politică la conflictul sirian. Deputat Die Linke: Există risc de RĂZBOI MONDIAL

Martin Schulz: Este necesară o soluţie politică la conflictul sirian. Die Linke: Există risc de RĂZBOI MONDIAL (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"Bombardamentele efectuate de Statele Unite ar trebui să limiteze capacităţile regimului Bashar al-Assad. Însă pentru noi lucrurile trebuie să fie clare: acum avem nevoie de o soluţie diplomatică la conflict. Este ora dialogului, fără bombe", a reacţionat Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, la bombardamentele efectuate de Statele Unite în Siria.

Jan van Aken, purtătorul de cuvânt pe teme externe al grupului parlamentar Die Linke din Bundestag, a declarat, potrivit cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Ce nebunie! Acum există riscul escaladării conflictului, prin producerea unei crize de amploare între Rusia şi Statele Unite".

Deputatul german Sevim Dagdelen (Die Linke) a atras atenţia că acţiunea preşedintelui SUA, Donald Trump, riscă să aibă consecinţe foarte grave: "Acum, există riscul unui război mondial".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici