Martin Schulz nu va pune accent pe cheltuielile militare dacă va deveni cancelar al Germaniei

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat din Germania, a declarat luni că va sublinia importanţa dezarmării şi nu va pune accent pe cheltuielile militare dacă va deveni cancelar, după alegerile din septembrie, respingând presiunea SUA de a aloca mai mulţi bani apărării, relatează Reuters.

239 afișări
Imaginea articolului Martin Schulz nu va pune accent pe cheltuielile militare dacă va deveni cancelar al Germaniei

Martin Schulz nu va pune accent pe cheltuielile militare dacă va deveni cancelar al Germaniei (Imagine: Stefan Micsik/ Arhiva Mediafax Foto)

Prezent la o întrunire a asociaţiei presei străine de la Berlin, Schulz a fost întrebat dacă prezenţa Germaniei în NATO ar putea fi un subiect deschis pentru negociere într-un guvern condus de Partidul Social-Democrat şi a răspuns că "suntem un membru puternic şi de încredere al NATO".

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a cerut Germaniei să crească cheltuielile de apărare la doi la sută din PIB, pentru a îndeplini un obiectiv al Alianţei Nord-Atlantice. În replică, cancelarul Angela Merkel a anunţat că Germania va respecta acest plan.

"Nu avem nevoie de o spirală ascendentă a înarmărilor, ci mai degrabă de iniţiative de dezarmare. Ţinta stabilită de NATO ar însemna o povară financiară substanţială pentru Germania", a precizat Martin Schulz.

Schulz a subliniat că social-democraţii vor respinge presiunea Statelor Unite de a aloca mai mulţi bani apărării.

"Nu mi se pare a fi obiectivul principal al politicii externe germane să cheltuiască 20 de miliarde de euro sau mai mult pe an pentru a îndeplini acest obiectiv şi, în cele din urmă, să aibă o politică potrivit căreia să existe o ţară înarmată până în dinţi, în mijlocul Europei“, a spus Schulz.

Martin Schulz este candidatul formaţiunii de stânga Partidul Social-Democrat (SPD) pentru postul de cancelar al Germaniei şi va concura împotriva Angelei Merkel, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), care va finaliza al treilea mandat de cancelar. Alegerile federale sunt programate pentru 24 septembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici