Mărturia bărbatului căruia fraţii Kouachi i-au furat maşina: Mi-au spus că fac parte din Al-Qaida din Yemen

Proprietarul autoturismului Renault Clio gri pe care fraţii Kouachi l-au furat miercuri, după comiterea atacului de la redacţia Charlie Hebdo, a declarat că aceştia i-au spus că fac parte din reţeaua Al-Qaida din Yemen, nu i-au făcut niciun rău şi l-au lăsat să-şi ia câinele, relatează Europe 1.

464 afișări
Imaginea articolului Mărturia bărbatului căruia fraţii Kouachi i-au furat maşina: Mi-au spus că fac parte din Al-Qaida din Yemen

Mărturia bărbatului căruia fraţii Kouachi i-au furat maşina: Mi-au spus că fac parte din Al-Qaida din Yemen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul a povestit că cei doi atacatori înarmaţi l-au abordat în timp ce se aflau într-un Citroen negru. "Şoferul a coborât, înarmat cu o mitralieră. Am aflat apoi că era un Kalaşnikov. Aveam geamul deschis şi mi-a spus: «Coboară din maşină, avem nevoie de maşina ta». În acel moment a venit al doilea bărbat, care s-a urcat pe locul pasagerului, cu o armă cu un fel de grenadă la capăt. Cu siguranţă era un lansator de rachete", a adăugat martorul.

"În acel moment am avut reflexul de a deschide uşa din spate şi de a spune: «Îmi recuperez câinele». Şi mi-am recuperat câinele", a povestit el.

În timp ce la redacţia Charlie Hebdo cei doi atacatori au purtat cagule, bărbatul jefuit declară că atunci când l-au abordat "nu mai erau mascaţi". "Seamănă cu persoanele pe care le-aţi văzut (în fotografiile difuzate-n.r.). Doar că atunci erau în tinută paramilitară, cu armele în mână". Martorul mai spune că aceştia erau "foarte calmi, hotărâţi, controlaţi, profesionişti". Bărbatul care i s-a adresat "nu a ridicat niciodată vocea, ei nu au alergat, nu au părut agitaţi. Nu erau transpiraţi. Nimic de felul acesta. Oameni care au lăsat impresia că sunt în operaţiune", a adăugat martorul.

Cei doi s-au îndepărtat fără a-i face vreun rău, dar i-au cerut să transmită un mesaj. "Dacă vreodată te adresezi ... în fine, dacă te întreabă presa, vei spune: Este Al-Qaida din Yemen", a afirmat proprietarul maşinii furate, un "Clio gri din 2000, cu 150.000 de kilometri (la bord), o maşină veche" cu care mergea la serviciu.

Bărbatul nu aflase încă ce se întâmplase la redacţia Charlie Hebdo, unde cei doi atacatori au ucis 12 persoane. "Nu aveam radio în maşină". Dar după ce aceştia i-au luat maşina, a văzut un televizor într-o cofetărie şi aşa a aflat tot. "Mi-am dat seama că am o stea norocoasă. Având în vedere că i-am văzut cu faţa descoperită (...), am avut noroc", a conchis martorul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici