Măsură categorică: Guvernul de la Berlin va retrage cetăţenia germanilor care luptă alături de grupări teroriste

Germanii cu dublă cetăţenie care luptă în străinătate alături de grupări teroriste, cum ar fi ISIS, îşi vor pierde cetăţenia, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvernul german, informează Reuters.

665 afișări
Imaginea articolului Măsură categorică: Guvernul de la Berlin va retrage cetăţenia germanilor care luptă alături de grupări teroriste

Măsură categorică: Guvernul de la Berlin va retrage cetăţenia germanilor care luptă alături de grupări teroriste

Măsura, care necesită aprobarea Parlamentului, nu se va aplica minorilor, nu va produce efecte retroactiv şi nu se va aplica germanilor care au doar cetăţenie germană, pentru a evita ca aceştia să devină apatrizi.

„Acesta este un semnal către simpatizanţii ISIS, pentru cei care se gândesc să meargă în zonele în care acţionează ISIS”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Din 2013, peste 1.000 de cetăţeni germani au plecat să lupte în zonele de conflict din Orientul Mijlociu, iar autorităţile de la Berlin au început recent o serie de dezbateri cu privire la modul în care Germania va trebui să acţioneze în legătură cu ei după ce gruparea Stat Islamic a fost înfrântă în Siria. Aproximativ o treime dintre germanii care au luptat alături de ISIS s-au întors deja în Germania, iar restul au fost ucişi sau se află încă în Irak şi Siria.

În luna februarie, preşedintele american Donald Trump a cerut Marii Britanii, Franţei şi Germaniei să îşi primească cetăţenii capturaţi de forţele irakiene şi siriene şi să îi trimită în judecată. La acea dată, autorităţile germane au anunţat că toţi cetăţenii germani care au luptat în Siria şi Irak au, în principiu, dreptul să se întoarcă în Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici