Măsura luată de NATO după asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani de către o dronă americană

NATO şi ţările membre ale coaliţiei antiteroriste au anunţat suspendarea operaţiunilor de antrenare a forţelor de securitate irakiene, în contextul intensificării tensiunilor în Orientul Mijlociu după uciderea de către SUA a generalului iranian Qasem Soleimani, relatează cotidianul Daily Sabah.

8370 afișări
Imaginea articolului Măsura luată de NATO după asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani de către o dronă americană

Măsura luată de NATO după asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani de către o dronă americană

Un reprezentant al alianţei transatlantice a anunţat că NATO suspendă misiunile de instruire în Irak, unde alianţa a ajutat la echiparea forţelor de securitate ale ţării, la cererea guvernului de la Bagdad.

De asemenea, un oficial german a transmis că Statele Unite şi aliaţii săi au suspendat pregătirea forţelor irakiene din cauza ameninţării crescute cu care se confruntă. Danemarca, Norvegia şi Suedia au anunţat sâmbătă măsuri similare

Germania are în jur de 120 de militari detaşaţi în Irak în cadrul Operaţiunii de Rezolvare Inerentă, cu scopul de a ajuta forţele irakiene să lupte contra militanţilor reţelei Stat Islamic.

Eliminarea lui Soleimani, liderul Forţei Quds din Iran, reprezintă o escaladare majoră a tensiunilor dintre Teheran şi Washington.

Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
nato,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici