Măsuri de securitate de amploare în Franţa de Anul Nou din cauza ameninţărilor teroriste

Franţa ia măsuri de securitate de amploare de Anul Nou din cauza ameninţării teroriste ”foarte ridicate” cu care se confruntă ţara, potrivit oficialităţilor de la Paris.

256 afișări
Imaginea articolului Măsuri de securitate de amploare în Franţa de Anul Nou din cauza ameninţărilor teroriste

Măsuri de securitate de amploare în Franţa de Anul Nou din cauza ameninţărilor teroriste

Franţa va avea un număr mare de poliţişti şi soldaţi desfăşuraţi pentru sărbătorile de Anul Nou din cauza ameninţării teroriste ”foarte ridicate” cu care se confruntă ţara, a declarat, vineri, ministrul de Interne de la Paris, Gerald Darmanin, relatează Reuters.

Darmanin a precizat că vor fi desfăşuraţi aproximativ 90.000 de poliţişti în toată Franţa, dintre care 6.000 în Paris. De asemenea, vor fi desfăşuraţi 5.000 de soldaţi din unitatea "Sentinelle", creată pentru a face faţă ameninţărilor teroriste.

"Am cerut o prezenţă extrem de ridicată a forţelor de poliţie şi de securitate, având în vedere contextul ameninţării teroriste foarte ridicate din cauza, evident, a ceea ce se întâmplă în Israel şi în Palestina", a declarat Darmanin.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, oficiali europeni din domeniul securităţii au arătat că există un risc tot mai mare de atacuri din partea islamiştilor radicalizaţi de războiul dintre Israel şi Hamas.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici