Măsurile propuse de Spania pentru intensificarea rolului NATO în Irak

  • Spania este pregătită să participe la intensificarea rolului Alianţei Nord-Atlantice în Irak
  • Va aloca atribuţii suplimentare militarilor din cadrul coaliţiei antiteroriste conduse de SUA
758 afișări
Imaginea articolului Măsurile propuse de Spania pentru intensificarea rolului NATO în Irak

Măsurile propuse de Spania pentru intensificarea rolului NATO în Irak

"Spania acceptă ca, în prima etapă, trupele noastre, staţionate în zona Besmayah, în apropiere de Bagdad, să fie plasate sub egida NATO", a declarat miercuri ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles.

Miniştrii Apărării din statele membre NATO urmează să aprobe intensificarea rolului Alianţei Nord-Atlantice în Irak.

NATO are deja o misiune de 500 de persoane în Irak, care se ocupă de antrenarea membrilor serviciilor de securitate irakiene.

Alianţa Nord-Atlantică analizează posibilitatea intensificării misiunii de instruire din Irak pentru a reduce sarcinile coaliţiei antiteroriste conduse de Statele Unite.

Alianţa Nord-Atlantică şi coaliţia antiteroristă au misiuni de instruire a serviciilor de securitate irakiene, dar ambele sunt suspendate din cauza crizei generate de asasinarea de către Statele Unite a unui comandant militar iranian în Bagdad. În contextul crizei, preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut Alianţei Nord-Atlantice să se implice mai mult în Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici