Medvedev : Rusia nu va opri războiul, chiar dacă Ucraina renunţă la aspiraţiile sale de a adera la NATO

  • Un aliat de top al preşedintelui rus Vladimir Putin susţine că Moscova nu îşi va opri campania militară în Ucraina
  • Kremlinul nu este dispus să facă pace chiar dacă ucrainenii ar renunţa oficial la aspiraţiile lor de a adera la NATO
  • Fostul preşedinte Dmitri Medvedev a declarat că scopul final al campaniei militare este denazificarea Ucrainei, fără a oferi detalii suplimentare
14030 afișări
Imaginea articolului Medvedev : Rusia nu va opri războiul, chiar dacă Ucraina renunţă la aspiraţiile sale de a adera la NATO

Sursa foto: Profimedia

Fostul preşedinte Dmitri Medvedev, acum vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că Moscova nu va renunţa la campania sa militară din Ucraina, chiar dacă Kievul ar renunţa la aderarea în NATO. Totuşi, Rusia este pregătită să poarte discuţii cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în anumite condiţii.

„Apartenenţa ucraineană la NATO este inacceptabilă pentru Moscova. Chiar dacă Ucraina renunţă la intenţia sa de a adera la Alianţa Nord-Atlantică, este deja tardiv şi insuficient pentru a stabili pacea”, a declarat Medvedev.

Rusia îşi va continua campania militară în Ucraina până când obiectivele sale vor fi atinse. Putin vrea să „denazifieze” Ucraina. Kievul şi Occidentul afirmă că acesta este doar un pretext fără temei pentru un război de cucerire.

Rusia şi Ucraina au purtat mai multe runde de negocieri de la începutul invaziei, dar nu au făcut progrese şi există puţine perspective pentru ca discuţiile să fie reluate curând.

"Aceste discuţii vor depinde de modul în care se desfăşoară evenimentele. Suntem pregătiţi să ne întâlnim cu Zelenski", a conchis Medvedev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici