Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei Huawei, ar putea fi extrădată către SUA

Ambasadorul canadian la Washington a declarat că Statele Unite vor solicita în mod oficial extrădarea directorului financiar al companiei Huawei, Meng Wanzhou, arestată în Canada la cererea SUA, acţiune ce va amplifica tensiunile cu Beijingul, informează agenţia de ştiri Reuters.

409 afișări
Imaginea articolului Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei Huawei, ar putea fi extrădată către SUA

Ambasador canadian: SUA vor solicita extrădarea din Canada a directorului financiar al Huawei

David MacNaughton, ambasadorul canadian la Washington, a declarat, într-un interviu pentru publicaţia The Globe and Mail, că SUA au transmis Canadei că vor solicita extrădarea lui Meng, însă oficialii americani nu au precizat când va fi făcută solicitarea. Termenul limită pentru depunerea cererii este 30 ianuarie, adică 60 de zile de la arestarea lui Meng, pe 1 decembrie, la Vancouver.

Relaţiile între Ottawa şi Beijing s-au deteriorat abrupt după arestarea lui Meng, care este şi fiica fondatorului companiei Huawei, China arestând în replică doi cetăţeni canadieni şi condamnând la moarte un canadian găsit vinovat de trafic de droguri.

"Nu ne place că cei pedepsiţi sunt cetăţenii noştri", a declarat MacNaughton.

"(Americanii) sunt cei care doresc să folosească întreaga forţă a justiţiei americane împotriva (lui Meng Wanzhou) şi totuşi noi suntem cei care plătesc. Cetăţenii noştri", a declarat ambasadorul canadian.

Departamentul de Justiţie de la Washington a refuzat să comenteze informaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici