Merkel susţine că trupele germane se confruntă cu „războiul hibrid” desfăşurat de Rusia într-un stat baltic

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că Berlinul îşi întăreşte capacităţile cibernetice pentru a contracara "războiul hibrid" folosit de Rusia pentru a viza trupele germane staţionate în Lituania, informează site-ul postului France 24.

3506 afișări
Imaginea articolului Merkel susţine că trupele germane se confruntă cu „războiul hibrid” desfăşurat de Rusia într-un stat baltic

"De asemenea, vă confruntaţi cu o situaţie care reprezintă o altă parte a doctrinei militare ruse: ideea de război hibrid", a declarat Merkel în cursul unei vizite la bază Rukla din Lituania unde se află un contigent de trupe germane care fac parte din forţa NATO staţionată în ţările baltice pentru a descuraja Rusia.

Alianţa Nord-Atlantică a acuzat Moscova că utilizează tehnici de "război hibrid", inclusiv subversiune, propagandă şi războiul cibernetic, în încercarea de a submina statele occidentale fără să declanşeze o reacţie militară completă din partea NATO.

Rusia a negat în repetate rânduri aceste acuzaţii şi susţine că NATO provoacă o cursă a înarmării.

"Nu degeaba am creat în Germania o unitate cibernetică specială în cadrul forţelor germane cu scopul de a construi capacităţi în acestă zonă", a mai afirmat Merkel.

Germania a desfăşurat anul trecut peste 500 de militari în Lituania, în cadrul unei misiuni NATO care are scopul să asigure aliaţii din Europa de Est şi să descurajeze Rusia.

La scurt timp după sosire, trupele germane au fost vizate de acuzaţii false de viol, iar presa a relatat că telefoanele militarilor au fost vizate de atacuri cibernetice atribuite Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici