Metropolă chineză, afectată de trei zile de o poluare atmosferică intensă - FOTO

Poluarea paraliza, marţi, pentru a treia zi consecutiv Harbin, o metropolă din nord-estul Chinei, determinând închiderea şcolilor şi a aeroportului şi blocând mai multe reţele de transport.

655 afișări
Imaginea articolului Metropolă chineză, afectată de trei zile de o poluare atmosferică intensă - FOTO

Metropolă chineză, afectată de trei zile de o poluare atmosferică intensă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scăzând în raport cu o zi înainte, poluarea atmosferică atingea în continuare un nivel care depăşeşte de 30 de ori plafonul preconizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) la Harbin, aglomeraţie urbană cu peste zece milioane de locuitori.

"Ceaţa este mai puţin densă decât ieri, dar este în continuare dezgustătoare", a declarat o studentă chineză, Song Ting, în vârstă de 21 de ani, contactată prin telefon de la Beijing.

Un inginer în vârstă de 25 de ani, Zhao Yang, a declarat la rândul său: "Ieri era mai rău. Se respira greu. Nu vezi prea multă lume pe străzi şi unii îşi pun trei măşti înainte de a ieşi".

"Apocalipsă" la Harbin, titrau marţi divese ziare din ţară, din ce în ce mai îngrijorate de degradarea mediului.

Presa publica în special fotografii cu locuitori având feţele acoperite cu măşti filtrante, pierduţi într-o ceaţă în care vizibilitatea era redusă la câteva zeci de metri.

"Ceaţa" din Harbin, capitala provinciei Heilongjiang, s-a acumulat în timp ce oraşul punea în funcţiune sistemul de încălzire în apropierea iernii, care este deosebit de grea în această regiune frontalieră Siberiei.

China, a doua economie a planetei şi prima piaţă mondială de automobile, îşi vede mediul ameninţat de numeroasele sale industrii poluante, de traficul rutier în expansiune constantă şi delăsarea în ceea ce priveşte preocuparea de a proteja ecosistemele.

În plus, ţara îşi obţine peste 70 la sută din energie din arderea cărbunelui, ceea ce o face principalul producător mondial de gaze cu efect de seră.

Guvernul a anunţat în iunie vă va face oficialii locali responsabili de ameliorarea calităţii aerului din oraşele lor.

Municipalitatea din Beijing şi-a anunţat joi intenţia de a instaura un sistem de circulaţie a automobilelor alternativ în zilele în care calitatea aerului este deosebit de degradată.

Poluarea aerului a contribuit la decesul prematur a 1,2 milioane de persoane în China în 2010, a estimat organizaţia Health Effects Institute, într-un studiu apărut în martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici