- Home
- Externe
-
BEIJING, (22.10.2013, 19:37)
- Iuliana Enache
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Metropolă chineză, afectată de trei zile de o poluare atmosferică intensă - FOTO
Poluarea paraliza, marţi, pentru a treia zi consecutiv Harbin, o metropolă din nord-estul Chinei, determinând închiderea şcolilor şi a aeroportului şi blocând mai multe reţele de transport.
653 afişări

Metropolă chineză, afectată de trei zile de o poluare atmosferică intensă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Scăzând în raport cu o zi înainte, poluarea atmosferică atingea în continuare un nivel care depăşeşte de 30 de ori plafonul preconizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) la Harbin, aglomeraţie urbană cu peste zece milioane de locuitori.
"Ceaţa este mai puţin densă decât ieri, dar este în continuare dezgustătoare", a declarat o studentă chineză, Song Ting, în vârstă de 21 de ani, contactată prin telefon de la Beijing.
Un inginer în vârstă de 25 de ani, Zhao Yang, a declarat la rândul său: "Ieri era mai rău. Se respira greu. Nu vezi prea multă lume pe străzi şi unii îşi pun trei măşti înainte de a ieşi".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Evoluția pandemiei de COVID-19 în lume. Țările din Europa care se pregătesc pentru valul trei
-
Europa de Est a devenit furnizorul de baterii pentru industria electromobilităţii din UE
-
1 martie. Tradiţii şi obiceiuri de sărbătoarea mărţişorului
-
Aleksei Navalnîi a fost transferat într-un alt penitenciar. Anunţul autorităţilor ruse
"Apocalipsă" la Harbin, titrau marţi divese ziare din ţară, din ce în ce mai îngrijorate de degradarea mediului.
Presa publica în special fotografii cu locuitori având feţele acoperite cu măşti filtrante, pierduţi într-o ceaţă în care vizibilitatea era redusă la câteva zeci de metri.
"Ceaţa" din Harbin, capitala provinciei Heilongjiang, s-a acumulat în timp ce oraşul punea în funcţiune sistemul de încălzire în apropierea iernii, care este deosebit de grea în această regiune frontalieră Siberiei.
China, a doua economie a planetei şi prima piaţă mondială de automobile, îşi vede mediul ameninţat de numeroasele sale industrii poluante, de traficul rutier în expansiune constantă şi delăsarea în ceea ce priveşte preocuparea de a proteja ecosistemele.
În plus, ţara îşi obţine peste 70 la sută din energie din arderea cărbunelui, ceea ce o face principalul producător mondial de gaze cu efect de seră.
Guvernul a anunţat în iunie vă va face oficialii locali responsabili de ameliorarea calităţii aerului din oraşele lor.
Municipalitatea din Beijing şi-a anunţat joi intenţia de a instaura un sistem de circulaţie a automobilelor alternativ în zilele în care calitatea aerului este deosebit de degradată.
Poluarea aerului a contribuit la decesul prematur a 1,2 milioane de persoane în China în 2010, a estimat organizaţia Health Effects Institute, într-un studiu apărut în martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe