Mexicul, AVERTIZARE tranşantă pentru SUA: Ar putea găsi alţi parteneri comerciali dacă Donald Trump pune capăt acordului NAFTA

Mexicul ar putea găsi alţi parteneri comerciali în cazul în care Donald Trump decide să retragă Statele Unit din Acordul Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA), a declarat Ildefonso Guajardo, ministrul mexican al Economiei, care a sugerat o posibilă reorientare a exporturilor spre China.

854 afișări
Imaginea articolului Mexicul, AVERTIZARE tranşantă pentru SUA: Ar putea găsi alţi parteneri comerciali dacă Donald Trump pune capăt acordului NAFTA

Mexicul, AVERTIZARE tranşantă pentru SUA: Ar putea găsi alţi parteneri comerciali dacă Donald Trump pune capăt acordului NAFTA (Imagine: Hepta)

Mai mulţi oficiali mexicani urmează să viziteze China în luna septembrie, fapt ce ar urma să semnaleze faptul că Mexicul ar alternative comerciale în cazul în care SUA va impune taxe asupra importurilor din această ţară, informează agenţia de ştiri Reuters.

"Vom folosi (vizita din China) din punct de vedere geopolitic ca pe un avantaj strategic", a afirmat ministrul mexican, adăugând că "semnalează faptul că avem multe alternative".

Guajardo a mai declarat că Mexicul a reuşit să convingă China să reducă unele bariere în calea comerţului între cele două state.

Într-un interviu publicat joi de The Economist, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că doreşte să reducă până aproape de zero deficitul comercial între SUA şi Mexic şi vrea să renegocieze NAFTA pentru a obţine un acord mai bun pentru companiile şi angajaţii americani, ameninţând că ar putea pune capăt înţelegerii în cazul în care nu reuşeşte să obţină ce îşi propune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici